FRENOPLASTIA PENISULUI – operația care te transformă într-un bărbat perfect funcțional!

FRENOTOMIA sau FRENOPLASTIA este o intervenție chirurgicală urologică, simplă și eficientă, de modificare a frenului organului sexual masculin, atunci când acesta limitează intervalul de mișcare dintre țesuturile interconectate.

Când este necesară o frenoplastie

Procedura minim invazivă se recomandă atunci când ​frenulul este prea scurt și strâns pentru a permite retragerea normală a prepuțului.
Frenulum tare sau scurt (frenulum breve) poate provoca disconfort și durere în timpul erecției și al actului sexual propriu-zis, inclusiv sângerare la nivelul penisului, prin deteriorarea țesutului conjunctiv.

Practic intervenția de frenotomie eliberează pliul de piele din partea dorsală a penisului.

Cum se realizează frenoplastia

Sub efectul anesteziei locale, prepuțul se eliberează printr-o simplă incizie cu laser, în cabinetele și clinicile de urologie care folosesc tehnici chirurgicale moderne și cu un risc invaziv scăzut.
Se excizează creasta frenului, permițând astfel retragerea completă.
Acest lucru păstrează intact penisul, dar în același timp se menține curată zona acestuia subcutanată.

Frenotomia nu este o procedură dureroasă

Frenotomia cu laser este deloc sau foarte puțin dureroasă față de cea clasică și durează, în medie, 20 de minute.
Anestezia locală presupune o injecție cu anestezic în jurul penisului.
Pacientul este complet treaz, nu simte durerea, deși în cazul unui pacient mai sensibil, poate să apară un ușor disconfort.
De asemenea, cei mai mulți dintre bărbați nu necesită calmante contra durerii, post operator.
La această procedură cu laser nu se folosesc fire de sutură, iar rezultatele estetice sunt superioare intervenției clasice, prin vaporizarea restului de țesut care după incizia clasică, rămâne inestetic.

Recuperarea după frenoplastie!

Majoritatea pacienților se recuperează destul de repede după intervenția cu laser.
Unii dintre ei nu resimt nici un fel de durere, alții au dureri minime pentru care li se administrează tratament antiinflamator.
Din practică, știm că cei mai mulți dintre bărbați se întorc la serviciu chiar de a doua zi, după frenoplastie.
Atenționări și un tratament special se impun dacă locul inciziei începe să sângereze sau dacă există probleme la urinare, însă acestea sunt cazuri rare și particulare.
Epitelizarea completă a zonei excizate va dura între 14 și 20 de zile.
Imediat după intervenție, pacienții trebuie să se hidrateze corespunzător, pentru a elimina din organism substanța anestezică.
Iar, în zilele următoare, o dietă ușoară, fără exces de grăsimi, este indicată.

Precauții!

Sfătuim pacienții la abstinență sexuală timp de cel puțin 3 săptămâni.
Activitatea fizică la sala de fitness se poate relua după 7 zile, însă trebuie evitată bicicleta timp de 2 săptămâni.
Atenția față de igiena intimă după urinare este esențială pentru a preveni o infecție și pentru epitelizarea optimă a prepuțului.
De asemenea, vindecarea se realizează mai rapid, prin purtarea de îmbrăcăminte confortabilă care să nu jeneze zona genitală.


SYROMED PLUS – garantăm pentru sănătatea ta!
În cadrul secției de urologie a clinicii Syromed Plus, efectuăm cu succes operațiile de frenotomie și redăm pacienților noștri bărbați șansa unei vieți intime împlinite și atingerea satisfacției sexuale fără durere și complexe fizice și emoționale.
Ne tratăm fiecare pacient cu profesionalism, medicii urologi fiind bine pregătiți și experimentați, tehnologia medicală de top, iar protocolul de igienă menținut la cele mai înalte standarde.
Comunicăm eficient și empatic cu oamenii care ne trec pragul clinicii, explicându-le cu răbdare toate detaliile legate de diagnostic, tratament și costurile aferente serviciilor medicale.
Calitatea actului medical și clienții mulțumiți sunt cartea noastră de vizită și te invităm să vii cu încredere în cabinetele SYROMED, dacă o problemă urologică îți afectează sănătatea!

Frenoplastia – răspunsuri la 9 întrebări frecvente

1. Ce este frenul și când este necesară frenoplastia?

Frenul este ața care prinde partea inferioară a glandului de prepuțul inferior (pielea penisului).
Este o formațiune fină și, în general se rupe singură la primele acte sexuale, dar dacă frenul prezintă malformații (depinde și cat este ața de scurtă, de groasă, uneori este mai lată și ține o bună parte din marginea glandului ) necesită frenotomie.
Pe scurt, tăierea frenului cu laser, fără fire.
În malformațiile care deranjează pacientul la erecție, apare durerea sau glandul este tras în jos, se impune frenoplastia și realizarea unei zone normale din punct de vedere anatomic.

2. La ce vârstă este indicată operația de frenoplastie a penisului?

Procedura de frenoplastie a penisului se poate realiza la orice vârstă, operația fiind stabilită în urma unui consult medical urologic.

3. Există riscuri ale intervenției chirurgicale de frenoplastie a penisului?

Dacă este făcută de un urolog cu experiența riscul este zero.
Frenoplastia este în sine o operație simplă de îndepărtare a frenului. Disconfortul postoperator poate dura până la câteva zile și, uneori, poate fi însoțit de o ușoară hemoragie.

4. În cât timp se vindecă penisul după o procedură de frenoplastie?

Recuperarea durează în jur de 15 – 20 de zile.
Timpul în care zona cicatrizată a prepuțului se epitelizează complet diferă de la un pacient la altul.
Se scot firele după o saptamană de la intervenție, iar refacerea dureaza 2-3 saptamani.

5. În cât timp de la o frenoplastie de penis, un bărbat își poate relua activitatea sexuală?

Recomandată este o pauză sexuală de minim 4 săptămâni, care să permită vindecarea zonei operate și evitarea unei infecții.

6. O operație de îndepărtare a frenului va îmbunătății viața sexuală?

Dacă pliul pielii care unește prepuțul cu partea inferioară a capului penisului este prea strâns, erecția va fi una dureroasă.
În concluzie, o eliberare a frenului, va duce la un act sexual fără durere pentru bărbat.

7. Frenoplastia de penis presupune anestezie?

Da, de cele mai multe ori, o anestezie locală este suficientă pentru eliberarea pielii strânse în jurul capului penisului.
După intervenție, pacientul este monitorizat aproximativ 2 ore, apoi poate merge acasă, cu recomandarea de a se hidrata corespunzător pentru a elimina din organism substanța anestezică.

8. Se prescrie un tratament cu medicamente după o procedură de frenoplastie de penis?

Da, rețeta va cuprinde antiinflamatoare pentru ameliorarea disconfortului postoperator.
În cazuri rare de complicații, cu durere la urinare, sângerare și infecție a plăgii, medicul urolog va prescrie un tratament cu antibiotice.

9. Cât costă o frenoplastie?

Prețul diferă în funcție de natura malformației și de complexitatea intervenției. Prețul va fi stabilit în urma unei consultații cu domnul doctor urolog. Programarile se fac la 021-2104592 / 0748.92.32.85.

Comments 54

 1. Buna, daca am fost supus unei interventii pentru fimoza, mai pot prin vreo procedura, sa recapat functia frenulului de a pastra glandul acoperit? La mine e deranjant, pentru ca sunt decalotat mai tot timpul.
  Multumesc

  1. Post
   Author

   Salutare Victor,
   Iti multumim pentru intrebare. Din pacate fara o consultatie nu se poate da un verdict sigur.
   Iti recomandam sa suni pentru a programa o consultatie cu domnul doctor urolog in acest sens.

   Numarul de telefon este 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

 2. Bună, Am 33 ani 2 copii , se pare că am acea fimoză nu se decalotează deloc, eu un inel foarte rigid și înăuntru se vede cum e lipit capul de piele in partea de jos, Ce e de făcut.multumesc

  1. Post
   Author

   Buna ziua Gelu,

   Domnul doctor te poate asista cu aceasta problema, insa trebuie sa evalueze in cadrul unei consultatii pentru a putea da sfaturi sau un plan de tratament. Sugeram sa faci o programare. Numarul de telefon este 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

 3. Cât costă o operație de fimoza si dacă se poate plăti în 3 rate? Aș vrea să fac o programare pentru data de 18 aprilie ora 12!

  1. Post
   Author

   Buna ziua Adrian,

   Din pacate aceste detalii se pot stabili doar in urma unui telefon la secretariatul nostru. Numarul de telefon este 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

 4. Buna seara am fost și eu operat de curând de fimoza și nu sunt sigur dac am fost operat cu ața care sa topește ca la 2 săptămîni mi-a zis sa ma duc sa îmi scoate firele și mie le-a socos Și după ce Milea scos la 2zile am observat ca mai mia rămasă 2 fire vreu si eu un răspuns va rog frumos

  1. Post
   Author

   Buna ziua,
   Nu am gasit numele in evidenta noastra. Daca ati facut operatia la noi atunci va rugam sa apelatia secretariatul pentru indrumari: 0748.92.32.85

   Daca operatia a fost facuta la o alta clinica sau spital, din pacate nu va putem ajuta intrucat fiecare doctor poate folosi diverse tehnologii si materiale. Cel mai bine este sa va intoarceti pentru o consultatie.

   Numai bine,
   Echipa Syromed

 5. Recomand cu încredere această clinica. Am făcut operație d frenoplastie și totul a decurs normal. M-am întors la muncă imediat după operație. În 4 săptămâni eram ca nou, mândru de rezultat.

  1. Post
   Author
 6. Bună dimineața. Am 35 de ani și frenul meu nu s-a rupt. Am soție, doi copii, dar acest lucru îmi trezește o frustrare, simt că erecția nu este completă. Ce se poate face?

 7. Bună ziua, am 30 de ani și am o problema, a început sa ma doară ața penisului, menționez că până acum un an nu am avut nici o problema. Ce părere aveți? Mulțumesc

  1. Post
   Author

   Buna ziua Razvan si multumim ca ne-ai contactat.

   Orice durere trebuie investigata deoarece cauzele pot fi multiple. Uneori nu este nimic serios, insa daca exista o problema mai grava este bine sa fie depistata din timp. In acest sens domnul doctor urolog are o vasta experienta si va poate spune mai multe in cadrul unul consult.

   Programarile se fac la 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

 8. Bună ziua ! Am o problema mi-a apărut sub capul penisului un fel de inel ca un zgârci și ușor inflamat , am făcut masaj și sa mutat pe partea stângă a penisului .nu mă doare doar că există un mic disconfort ,ce poate fi ?
  Mulțumesc!

  1. Post
   Author

   Buna ziua Marian,

   Din pacate nu se pot pune diagnostice pana nu sunteti consultat de un doctor de specialitate. In acest caz un urolog precum domnul Bachar Abbound din cadrul clinicii noastre are experienta vasta si va poate indruma cu cel mai potrivit tratament.

   Programarile se fac la 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

    1. Post
     Author
 9. Buna seara
  As dori niste date de contact pentru o consultatie urmata de operatie de fimoza. Informativ doar, cat ar costa?
  Multumesc!

  1. Post
   Author

   Buna ziua George si multumim ca ne-ai contactat.

   Costul este stabilit in functie de dificultatea operatiei, totul se discuta in cadrul consultatiei.

   Programarile se fac la 021-2104592 / 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

 10. Buna ziua,

  Pentru cineva din provincie, la cât timp după consultație se poate programa o operație de frenoplastie a penisului? Se poate face in aceeași zi?

  Mulțumesc.

  1. Post
   Author

   Buna ziua,
   Se poate face si in aceeasi zi dar depinde de disponibilitatea domnului doctor. Va rugam sa sunati la receptie si sa explicati situatia dvs.

   Programarile se fac la 021-2104592 / 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

 11. Bună seara, prin efectuarea ei, aceasta operație are posibilitatea de a lungii și penisul oare ?

  1. Post
   Author

   Buna ziua,

   Sunt situatii in care da, poate schimba forma si dimensiunea in urma operatiei.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

 12. Buna ziua , mi s a rupt ața penisului și as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac (la urinare exista o mica usturime )

  1. Post
   Author

   Buna ziua Alin,

   Nu trebuie sa te ingrijorezi, vino la o consultatie iar domnul doctor va stabili care este tratamentul potrivit pentru problema ta!

   Programarile se fac la 021-2104592 / 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

 13. Bună ziua , pentru o consultație la dvs pentru aceasta problema se poate și cu trimitere de la medicul de familie (asigurat medical) sau este privat și trebuie plătit tot?

  1. Post
   Author

   Buna ziua Liviu,

   Iti multumim ca ne-ai contactat. Suntem o clinica privata si din pacate nu putem deconta nimic prin trimiterea de la medicul de familie.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

  1. Post
   Author

   Buna ziua Mihai,

   Iti multumim pentru ca ne-ai contactat si da, operatia se poate face absolut la orice varsta!

   Programarile se fac la 021-2104592 / 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

  1. Post
   Author

   Buna ziua Razvan si multumim ca ne-ai contactat!

   Pretul operatiei poate sa varieze in functie de circumstante asa ca singurul cost in prima faza este costul unei consultatii – 200 lei in urma careia vei primi toate informatiile de care ai nevoie, inclusiv costul final.

   Programarile se fac la 021-2104592 / 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

 14. Buna seara , am 19 ani, și am o problema in zona “capului” , nu reușesc sa decalotez capul deloc ,dacă încerc ma doare foarte rău, și cred ca am și o infecție in zona capului , in timpul actului sexual efectiv ma doare ,dacă ma puteți ajuta cu un răspuns in aceasta problema .

  1. Post
   Author

   Buna seara Alex,

   Din descrierea ta pare fimoza, insa nu se poate pune un diagnostic fara consult. Asa ca primul pas este sa ajungi la domnul doctor iar apoi iti vor fi explicati pasii necesari pentru rezolvarea problemei.

   Pentru programari te rugam sa suni la 021-2104592 / 0748.92.32.85.

   Multumim,

   Echipa SyroMed

 15. Buna ziua. Dupa consultatie, cand se poate face operatia? Se poate face in aceeasi zi? Mulțumesc

  1. Post
   Author

   Buna ziua, Este posibil si in aceeasi zi dar va trebui sa stabiliti impreuna cu domnul doctor pentru ca are un program destul de incarcat.
   Va rugam sa sunati la 021-2104592 sau 0748.92.32.85 pentru o programare.

   Va multumim!

   Echipa SyroMed

 16. Buna seara,
  Cu mult timp in urma am facut o operatie de frenoplastie clasica (bisturiu). se poate efectua la dvs doar procedura de vaporizare a resturilor de fren?

  1. Post
   Author

   Salutare Adrian si iti multumim ca ne-ai contactat.

   Este foarte posibil ca o interventie plastica sa va rezolve problema, dar asta poate decide doar domnul doctor in urma unei consultatii!

   Programarile se fac la 021-2104592 / 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

  1. Post
   Author

   Buna ziua si multumim ca ne-ati contactat.

   Pretul difera in functie de mai multe aspecte.

   Cel mai bine este sa programati o consultatie iar domnul doctor va veni cu toate explicatiile necesare.

   Programarile se fac la 021-2104592 / 0748.92.32.85.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

 17. Buna ziua ! Implica riscuri aceste operatii daca ai varsta de 50 de ani ? Imbunatateste calitatea actului sexual ? Ajuta in vreun fel ? In speranta unui raspuns va multumesc ! Zi buna.

  1. Post
   Author

   Buna ziua,
   Frenoplastia se poate face la orice varsta dar indicatia, metoda si rezultatul difera de la un pacient la altul. Medicul urolog poate preciza amanuntele dupa ce vede pacientul. Deci primul pas este o consultatie la urologie.
   Va multumim pentru interes si va asteptam cu drag!

   Telefoane informatii si programari:
   021-2104592 / 0748.92.32.85

 18. Buna ziua.
  Am 26 de ani si am frenul penisului scurt.

  Penetrarea in sine nu este dureroasa,dar uneori decalotarea si punerea prezervativului creaza discomfort.
  Uneori in erectie daca este intins mai tare ma doare si implicit imi scade si calitatea erectiei
  Cand urinez si trebuie sa trag preputul in spate capul penisului se trage si el in jos.
  Suspectez ca ata aceea scade putin si dimenisunea penisului el fiind si putin incovoiat.
  Preputul se misca in rest liber exceptand partea cu frenul care observ ca ii limiteaza cursa
  Daca se poate sa va trimit prin e-mail cateva fotografii cu situatia pentru a ma sfatui ce trebuie operat. Multumesc.

  1. Post
   Author

   Multumim pentru mesaj, Ionut!
   Din cate se intelege din cele scrise de tine ar fi intr-adevar cazul de operatie, insa nu putem da un diagnostic decat in urma unei consultatii.

   Primul pas este asadar programarea unei consultatii la unul din telefoanele: 021-2104592 sau 0748.92.32.85. Apoi domnul doctor urolog va veni cu mai multe detalii si recomandari.

  1. Post
   Author

   Buna ziua si multumim pentru intrebare,

   Trebuie sa veniti la o consultatie si in functie de particularitati precum varsta, domnul doctor va determina pasii pre-operatorii si costul.

   Puteti sa sunati de Luni pana Vineri pentru a programa o consultatie.

   Va multumim si va asteptam cu drag!

 19. Buna ziua, as fi interesat de o frenoplastie cu laser dar as vrea sa va intreb daca aveti vre-o clinica mai apropiata de nordul tarii sau daca a-ti putea sa recomandati una (la Cluj daca ar fi posibil ).

  Va multumesc anticipat, o zi placuta va doresc !

  1. Post
   Author

   Buna ziua,
   Din pacate nu avem o alta clinica decat cea din Bucuresti. Dar va putem asigura ca avem clienti din toata tara pentru care drumul pana la noi este bine-rasplatit!
   Daca va decideti sa veniti va asteptam cu drag. Trebuie doar sa faceti o programare prealabila.

   Cu drag,
   Echipa Syromed.

    1. Post
     Author

     Buna ziua si multumim pentru intrebare.

     Costul operatiei pleaca de la 2000 RON, costul final fiind stabilit de domnul doctor in urma consultatiei, luand in calcul circumstantele specifice fiecarui pacient.

     Va multumim!

  1. Post
   Author

   Buna ziua,
   Sigur ca da. Primul pas este sa sunati la la 021-2104592 sau 0748.92.32.85 ca sa programati o consultatie cu domnul doctor.

   La consultatie veti primi toate informatiile necesare.

   Cu stima,
   Echipa Syromed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *